Sunday, July 31, 2011

Ramadhan Datang Lagi

Alhamdulillah syukur kupanjat kehadrat Allah Taala kerana masih memanjangkan usiaku sehingga aku masih sempat mengecapi kedatangan Ramadhan Al Mubarak tahun ni. Alhamdulillah sangat...

Tiba-tiba aku rasa rindu pada dia yang sentiasa ada dalam jiwa aku, diri aku, doaku, dan ingatanku..seandainya dia masih ada, aku tidak merasa sunyi..aku rindu papa dan aku yakin dia menziarah ku sepanjang bulan mulia ini..papa,tiada apa yang adik mampu lakukan lagi cuma menitipkan sekalung doa dari anakanda yang sangat merinduimu..tiada penggantimu papa..kau seindah ciptaan Ilahi yang mengurniakanmu padaku. Semoga Ramadhan ini bisa aku menghadiahkan sejuta doa buat papa tenang di sisiNya.. adik senantiasa merindui papa..kasihmu papa akan kuiringi sampai syurga..amin

Banting
1 Ogos 2011

MSK oh MSK P2

MSK was ended 8th July..things went very well. no incident occurred..everything went smoothly and I am quite satisfied. seronok juga tengok wajah-wajah teruja para pelajar baru..belajar rajin-rajin tauu~~!!!he XD

Wednesday, July 6, 2011

MSK oh MSK..jom ragging~~haha ^__^

Assalam..
hye, da agak lama gila aku tak update blog tersayang..sorry aku blur apa yang nak ditepek kat entry..Hmm, well same goes today which is not much that i want to share..Tahniah kepada pelajar-pelajar baru yang telah berjaya melayakkan diri untuk belajar dan menuntut ilmu di Politeknik Banting yang indah ni..the newbies registration was at July 4 dan aku ditugaskan untuk jadi 'usherer' atau penyambut tetamu..we call it MSK (Minggu Suai Kenal) or ice breaking week..
Day 1 - aku dah kelewatan kerana kesiangan..haha..tp no worries, dapat cover..kena sambut parents yang datang untuk pendaftaran anak-anak yang tentunya membanggakan mereka..jadi kepenatan sikit sebab   aku terpaksa berpanas di bawah khemah..
Day 2 - there's not much i have to do kecuali persiapan untuk taklimat perpustakaan for the next day..
Day 3 - Berdebar jugak jantung ni waktu aku kena buat public speaking as to assist my new boss (Faiz) to give talk to the students. Things goes well sebab student kali ni sedikit sopan berbanding dengan stok MSK bulan Disember 2010..hahaha..aku tau tak baik tapi, dah memang macam tu..yang last semester nk dengar taklimat pun muka ketat..belum promote masuk MLM kena kuar sampai RM40k...haha..opppsss, terlebih sudahhh...

Just waiting for tomorrow and to update about the rest of the MSK event.. :)

Wednesday, March 30, 2011

=p PEKASAM MASAK LEMAK =p

official receipt

salam..update aku ni bukan la berkisarkan makanan mahupun masakan..hehe..tapi studio photoshoot aku dan mr Husband pada 2009 yg belum collect..haha. sebenarnya aku dah book pada 2006 lagi tapi hanya 2009 aku berkesempatan pegi buat potoshoot..sbb aku terlalu sibuk dengan kehadiran 2 cahayamata..hehe..tapi ni dah 2011 pn belum collect lagi. tapi segala perbelanjaan dah keluar. jadi, aku harus berfikir bila nak pegi collect photo album tu. ni tengah fikir lagi la ni...camne eek??bila??

Tuesday, March 22, 2011

me and my new passion..pray


kenapa aku tepek gambar transaction ni ekk?? rilek dulu..tak ada niat di lubuk hatiku yang paling dalam untuk menunjuk-nunjuk atau riak takbur,kawan. cume aku nak share, petang semalam, aku ada buat pembayaran deposit untuk menghadiri satu kelas yang sangat aku minati..iaitu...make up!!!!..hehe..actually dah lama aku meminati bidang conteng-menconteng ni...sama ada belum dapat peluang atau aku yang tak nak grab entah le..dulu aku ada buat bisnes jualan langsung mary kay yang bersangkut paut dengan make up dan product2 perempuan..tapi separuh jalan..sebab memerlukan modal yang tinggi sangat. so, aku quit buat direct selling ni....dah lama aku dok terfikir-fikir business apa yang boleh aku buat untuk meningkatkan pendapatan isi rumah..penah buat paperwork untuk carwash.. pun tak jadi bila aku kaji balik dan survey sana sini, tengok kos tinggi.tak jadi jugak...aku nak buat bisnes jual prepaid, mr. husband tak bagi plak..mungkin dia tak mau aku penat la kot sbb untungnya sikit...then i figured out, why not i do something that i like..make ups.. so when i calculate the cost, that is some kind of freelance and you don't really need a store to run business. hmm, so i start to thnk it seriously and this is it!..i will start my make up class on May 2011. InsyaAllah....kelas tu should be 3 times a week but according to make up guru, it can be carry forward as i just have a freetime during weekends and sometimes she herself is not free so, she told me that the class would be dragged to some quite a long time..i said it's okay and i can practice it for a longer time between the gap.. =) - just to take it positively..

well, this is a kickstart for me to be a make up artist..and please pray for me... AMIN

Thursday, March 17, 2011

TED WEDS ZYLA part I

this is the day of new phase of life for my darling zyla + husband..from being single, turn to not single...haha..need to adjust everything that u used to do by yourself and even any decision is not only from one side, well, this is my new experience though as this is my first time to visit Kota Kinabalu. i depart to BKI from KUL on 10th March wif my lovely family, mr Husband and the 2 heroes. hehe...they're so excited to have their new experience, fly.....hehe. but the half way of the journey, mr. Da Da and mr. Adiq fell asleep..they were quite behave although they still active..

penah minum air jenama ni tak hehe

Mr Da Da yg sgt excited

hmm

mr adiq


d tanjung aru





pasir dan aku

mr. Da Da

tanjung aru beach



teksi sabah


jalan2





waterfront
sehari sebelum fly ke sabah, mr adiq ada buat drama swasta.....ikuti kisahnya....hehe


aik amik susu mr adiq??

tgk bibir dia mcm angelina jolie dah..


kesan2 darah...


ni la rupa superman yg tewas..haha

daraaaaaahhhhhh....ayokkkkkk




sian dia...melepekkkkkkk


tetido dengan susu yang tak terminum...

penuh...x sentuh langsung

sbb tu susunya di ambil alih oleh mr Da Da

hehehehe.....bersambung.......

Monday, March 7, 2011

merepek kecemasan!!!!!!!

merepek..merepek!! apa lagi yg aku nk merepek kat entri ni...ermmm. sebenarnya kisah kecemasan yang terjadi di hujung bulan..hahaha. tarikh yang sepatutnya 'kawan baik' aku datang menjengah dah berlalu 3 hari dan atas kelewatan itu, aku dengan perasaan yang sangat-amat-terlalu gelabah dan penyakit panic aku datang menyerang..aduyai..kenapa dia tak datang-datang 'menziarah' lagi ni...padahal aku pakai protection IUCD dengan kedebaran (betul ke perkataan ni) pepagi 01 march yang lalu aku buat test.......dan keputusannya........


 
hasil eksperimen
sangat cemas..dan aku gembira dengan keputusan itu...chhopp!! aku tau ramai yang bakal marah dengan statement aku ni..but i have reasons on why i don't welcome any baby at the moment, jangan la marah dulu..it doesn't mean that 'i don't want' any baby langsung lagi...tapi buat masa ni aku ada perancangan lain dan belum bersedia untuk menyediakan adik kepada my two heroes. bagi aku biarlah aku besarkan diorang dulu dan beri perhatian yang cukup pada diorang.. just imagine, Da Da belum lagi sempat mengecapi kebahagiaan seorang abang masa kedatangan Iq. jadi aku rasa tak salah untuk kelahiran yang ke 3 ni aku plan betul-betul supaya tak kelam kabut lagi..pada orang yang guna protection macam aku mungkin faham kenapa, kalau tak, takkan la pulak wujud IUCD ni kan??...dan pada tarikh 04 March tiba juga 'kawan baik' aku menziarah aku. sedikit lega sbb aku tak perlu menyiksa diri aku lagi (dengan kaedah lain what so ever). mungkin perubahan hormon yang membuatkan dia lambat tiba. dan aku pressure perasaan memikirkan membuatkan dia seolah-olah bagi aku 'hint' supaya aku berhati-hati when it deals with hormone. bila 'kawan' aku melatah baru aku nak gelabah. well, i'm on planning basis, aku  ada perancangan untuk sambung belajar (konon) dan nak belajar make-up secara intensif (konon lagi) for my second income generator...walaupun it sounds funny, tapi doakanlah segala perancangan yang dibuat itu berjalan lancar...

kepada heroes Da Da &Iq :: No adik buat masa ini...it's a 'yay!!' for both of you but ibu harap sila jangan sia-siakan ye...(eh, mcm ckp kt diri sendiri)...
kepada en Husband :: sorry...syg belum sedia lagi...abg tau 'the plan' kan? let all to be right on track dulu then we can reconsider it ok darL?.... =p (mcm la en Husband baca blog ni)

itu je yang nak aku repekkan pada pagi yang mulia ni...Ya Allah, permudahkan urusanku dunia dan akhirat (robbana atina minladun karohmah, waha yiklana min amrina rosyada)...amin Ya Robb...