Saturday, May 29, 2010

~WESAK HOLIDAY~

(^.^)v PEACE NO WAR...hehe
Terlebih dahulu saya ingin menyusun jari yang 10 nk mohon ampun dari kawan2 sbb dah lama x update..bukan apa saya pun takut gak kena gelak sbb update yang remeh temeh je...huhuhu.
ok 28 hingga 30/05 adalah hari cuti bagi negeri2 bersekutu Malaysia menyambut hari Wesak bagi yang beragama Buddha..
28/05 - Mr Husband & friends pg ke penang, kerana ada urusan bisnes di sana..tinggal la saya bersendirian and i decide to invite one of his partner's gf to stay overnight wif me. so she got here and we have (well) girl-things (girl??~hehe) and chit chat while i'm 'on duty' (taking care of my 2 kiddos la~~haha)..while waiting my Mercy to get home from clinic~ Mercy changed his brake pad (^_^).we went out to IKEA wif the kiddos.i bought some stuff and we got back when the 2 lil guys still up. Reach home -we were beezee wif FBing..hehe and she wanted me to bake cake so i went to 7E nearby and i bake her cake(u know what time?? oledi 2.30am la)i sms my other gf to tell her about my cake and she asked me to promote into FB (doghhhh!!).by the time the cake was ready it's 3:10am and my mind started to 'dance in the air' and i asked her to go to bed (as my heroes already 'sail'~hehe).we woke up late....really late!!
29/05 - i make up my gf as she had to go to her friend's wedding..(am not a good in touch pun)then, i left wif my 2 kiddos and my 'duty' started. clear up all the mess and cooked for them and at 1pm my 2nd kiddo(adik) fall asleep (at last~hehe)but poor thing for abg cuz adik already 'left' him. he played himself and watch fav dvd (mickeymouse clubhouse) which he manage to switch on himself!! then i fell asleep as i'm watching vcd from indonesia (bought during trip to jakarta ~last post) 'Ketika Cinta Bertasbih'...then Mr. Husband and his friends came home.
30/05 - Mr Husband did some gardening at front yard and i cooked at my kitchen..ikan masak merah, telur dadar and ikan goreng je.simple..tp i don't feel like eating la..huhuhu.mayB cuz i'm the cook so i don't have the feel..hehe.i multitask as i FB, Bloging and Cooking...and singing (humming in heart).huhuhu.

that's all for my story for tis 3 days..hope to see u all very soon..ada lagi yg nk share tp gonna update soon........tunguuuuuuu!!!

COMING SOON:
1. 24/7~sweet phenomena
2. my new passion

to all my viewers, wait for my post very soon.......bye!!

Sunday, May 16, 2010

KUL-CGK-BDO-CGK-KUL 10-13052010

~ Day 1

Arrival in Jakarta International Airport (Bandara Soekarnoe Hatta)at about 18:24 via KLM KL809 KUL-CGK. Had dinner at Bumbu Desa and check in at Mercure Rekso Hotel. Free at leisure.

~ Day 2
06:30 (local time) wake up call
07:00 breakfast
08:00 depart to Indonesia Miniature Park. 200 hectre house of Indonesian ethnics (about 300 major ethnics). We had our lunch at Rumah Makan Sederhana (Padang food)and we proceed departure to BDO via Cipularang Highway, will take approximately 3 hours (compare to previous highway would takes 6 hours!!)Arrive BDO~sightseeing~ITB, Gedung Satay, Asia- Africa Conference Building and Dutch Colonial Residence Area.then we go SHOPPING!!!!!! @ Rumah Mode Factory Outlet. bermula la insiden2 TERkena oleh org2 yang berjualan di tepi2 jalan..hehe.one of my partner, beli keychain (pack of 6) - 2 pack IR 140.000...fuyooooh,yang mana aku rasa agak mahal..x pe. akn kucari tmpat boleh bargain giler2.sebenarnya aku dah biasa dgn insiden2 ni masa aku datang sini 18 Dec 2008 to 25 Dec 2008..so, aku tau nature org di sini,dia akan ikut rapat2~follow up kaw2 dan pembeli mmg kena SABARRRRRRRRR..kemudian kami ke Jl. Dago (grande).then off to check in at Grand Preanger Hotel (5 Star-local rate)~~malam je aku,mr husband, mq fadzly and mq liza merayap ke Paris Van Java. we had supper at JCo Bandung..dah nak close down..sbb di Bandung lebih kurang jam 9, semua dah sunyi sepi.being honest, Bandung adalah bandar yang tenang dan peaceful. amat sesuai untuk bersantai dan SHOPPING!!!(hehe) but don't get me wrong, aku buka T-up Bandung ye just an honest opinion.(tp i ttp like Bandung...)

~ Day 3
7:00 wake up call
7:30 Breakfast
8:30 Visit Tangkuban Parahu (Taman Pari Wisata Alam)
~~ Our tour guide told us legend of Dayang Sumbi(DS) and Sangkuriang(SK).DS adalah putri yang gemar menjahit dan membuat tenunan. suatu hari alat tenunannya terjatuh dan dia berperi di dalam hati "seandainya yang menjumpainya adalah lelaki akan kukahwini dan jika yang menemuinya perempuan akan kuangkat sebagai saudaraku"..alangkah terkejutnya DS bila yang menjengul adalah seekor anjing.oleh kerana kesaktian manusia purbakala dan kepegangan pada janji, maka tanpa pengetahuan ayahanda dan bonda, dia mengahwini anjing itu (kerana sudah terdetik di hatinya).rupa2nya anjing,namanya si tumang (ST) itu adalah seorang anak raja yang disumpah kerana (lupa)..maka dayang sumbi dan suami hidup selayak pasangan lain dan dikurniakan seorang anak lelaki yang dinamakan (SK).(SK) dibesarkan selayaknya anak kecil yang lain,dimanjai dan dikasihi. DS begitu menyayangi anaknya sehingga x pernah dimarahi. tetapi dia punya satu rahsia yang dia x pernah didedahkan pada anaknya yang anjing yang selalu bermain dengannya ,dipanggil ST ialah ayahandanya.suatu hari sangkuriang ingin berburu kerana ibunya nak makan hati kijang(if x silap)ibu dengan berat hati mengenakan syarat supaya anaknya boleh pergi tapi ditemani ST,tapi puas dia berburu seekor binatang pun dia x nampak kemudian dia suruh ST buru seekor babi betina, oleh kerana ST ingkar lalu SK membuat keputusan untuk membunuh ayahandanya sendiri, iaitu ST dan memberi hati kepada DS. apabila DS dapat tau, dia begitu marah kerana dia telah makan hati suaminya dan dia telah melepaskan kemarahannya kepada SK dan diketuk dengan belakang senduk sehingga luka. SK yang terlalu takut melihat kemarahan DS yang disifatkan x pernah marah kepadanya lalu lari mengelilingi dunia dan SK dikatakan hilang ingatan hinggalah dia mengembara ke tempat ibunya tinggal. dipendekkan criter dia jatuh cinta dangan ibunya sendiri tp ibunya yg ternampak bekas lukanya dan menganggap dia SK anaknya dan dia telah menolak cara halus.diletakkan syarat sebelum matahari terbit SK harus siapkan danau dan sebuah kapal yang besar utk bulan madu mereka. dipendekkan cerita, SK yang minta dibantu oleh jin2 naik marah apabila jin2nya tidak buat kerja. sebenarnya DS dah mintak tolong para ibu membakar jerami supaya nampak macam cahaya matahari dan menummbuk padi agar ayam cepat berkokok.lalu jin2 itu menganggap sudah siang dan lari bertempiaran. SK yang naik marah kerana danau dan kapalnya tak siap lalu dia menendang kapal hinggalah terlangkup.jadilah TANGKUBAN PARAHU....itu je yg aku igt ttg Lagenda Tangkuban Parahu.saja aku nk share kt sini. Kemudian ke Jl. Riau,shopping @ factory outlet, Heritage, Summit, The Secret....nothing much 2 buy.we can not bargain kat factory outlet so,x byk yg boleh dibeli.(normal la, melayu..hehe).at night we have BBq gala dinner @ hotel poolside.

~Day 4
7:00 wake up call
8:00 breakfast n depart to CGK
11:00 had lunch @ Raja Kuring,CGK
13:00 Mangga 2..SHOPPING TIME. Mq Fadzly + Liza beli telekung + sarung + pelekat..tolong bargain harga sbb aku + mr husband kan lebih berpengalaman (cheh!!).tapi, satu benda aku tak sempat nk beli untuk my beloved best friend... HANDBAG.....dia kirim handbag..sian dia.rasa bersalah amat sangat.sob.sob..sob...sorry ye..
18:30 depart to KUL by KLM flight KL810..buhbye CGK...sweet memories...hope to see u soon.

~~ MEMORY LIES IN MY HEAD

Thursday, May 6, 2010

Malaikat Kecil Yang Disayangi


~mode for today: silver.

~meaning: fade or samar2...

~~belum baca paper sepenuhnya, tp ada highlight pasal buang bayi.manusia yg sgt kejam.dia akan rasa di kemudian hari bila masa tu tiada lagi peluang untuk melahirkan,ketika tu,akan terbayang2 dosa yg pernah dia buat.kesian bb tu,apa la yg dia tau."tidak kupinta lahir ke dunia....."-lagu namunku punya hati(revolvers)..nnt di hari perhitungan dia akn tggu mak dia dan dia akn bertanya "kenapa mak buat saya mcm ni..apa dosa saya.".pas2,dia akn terngiang-ngiang, bb tu memanggil dia..."ibu...ibu.."~~tetiba je aku teringat ank2 kt nursery..iskandar dan iqram,ibu sayang kamu.jgn gaduh2..main elok2.sayang antara satu sama lain.

~~aku pernah rasa mcm tu bila anakku iqram berusia (lebih kurang) 4 bulan di mana aku didapati concieve lagi satu.masa tu iskandar n iqram sgt kecik.bila aku terfikir yang iskandar sendiri pun x sempat nk bermanja, ni lagi tambah lagi jd dgn berat hati aku mntk suami cari klinik yg buat D&C.
selayang-klinik ranjit.kali pertama aku nk buat kerja gila!..doktor yang jmpa dia bertanya aku kenapa aku x nak bby ni,aku cakap bukan x nak tp aku x bersedia sbb (yg aku cerita di atas)lgpn aku ada health history (brain tumor tu) yang perlu di ambil kira jg. then aku cakap ngn doc tu, aku dah amik macam2 ubat (masa menstrual aku lambat seminggu)then the doc dun want me to carry and dun want take any risk if the bby x sempurna kejadiannya.jadi dia bagi aku 3 biji ubat dan aku perlu tunggu 1jam.dalam masa menunggu aku pegang perut dan minta maaf dengan makhluk dalam rahim aku, kukatakan pada dia "bukan ibu x nak atau benci ank ibu tp berilah ibu peluang membesarkan abang2 yang masih kecil dan perlukan kasih manja. ibu nak ank2 ibu membesar dengan sempurna. semoga kita jumpa lagi, ibu harap ank ibu ni sudi mengisi rahim ibu lg"
then 1 jam berlalu, dia 'cuci' rahim aku. Tuhan je yang tau betapa sakitnya aku tanggung lebih sakit dari melahirkan.aku balik rumah dan kena berpantang LEBIH dari org melahirkan bby.sbb aku jg seperti melahirkan bezanya x de jasad bby tu. my follow up would be 2 weeks after. then, off i went to see doc again..ada perkara yang mengejutkan aku bila doc scans my womb...THERE'S another one!!..the doc said it might be twin and maybe hiding in other pockets bcuz he cleans properly (as he claimed).WHAT??..feel like something had swipe my mind away ....SWOOOOOOSSSHHH!!! but i had nothing to do more. in the other hand, the doc dun want me to bare any risk cuz i already take medicines due to the late of my mentsruation period. again, doc had to take it out..he gave me the 3 pills and wait 4 an hour.but less than an hour, my purple 'baju kurung' was gone wet wif blood. (i did not prepare extra shirt or panties)..dis time, i feel dizzy and steps in the air..while the doc doing his job.i waited my husband bring me panties and 'kain batik' as my 'baju kurung' was wet.then the story was the same, i have to go to confinement again..another 2 weeks.total 4 weeks, that is a month. But no babies around..sob..sob..
well,that's a story of me and unborn babies.bukan aku tak mau dia tp aku belum bersedia untuk menerima..kesian ank2 aku kan?..tetiba teringat kt iskandar dan iqram. :)

~~kepada manusia yg sesuka2 hati buang bayi tu, meh jmpa aku. nk je aku brainwash dorg ni.if u said u are ashamed of the pregnacy and dun want to accept the bby, jgn la buat something yang boleh menyebabkan bby tu mati dengan dahsyat dan sadis..sampai hati ke kta tgk darah daging kita terlentok x bernyawa lagi? sebelum dia meninggal, betapa dia menderita kelaparan, kasih sayang, belaian tangan ibu. dia pergi dlm keadaan yang sgt derita. dia tutup mata dalam keadaan yang x de seorang manusia yang bersimpati..tapi bila ada manusia budiman yang jumpa, dia dah x bernyawa..Ya Allah.......if u dun want the existance just abort the bby.alang2 u dah berdosa dengan perbuatan zina tu, abort the bby daripada dia mati dalam keadaan bernyawa dan menderita.lagipun itupun dosa,kan?so, what's the difference?? can anyone tell me, why these people don't actually think before act.i mean, throwing the cute 'dolly' face...did they know anything?..NO! then, they sure go back to Allah and says "o Allah, if we ever know that human is cruel and won't love little creature like us, we won't want to go down"..


~~baca la citer best ni...

Suatu ketika , Tuhan memerintahkan kepada seorang malaikat kecil untuk turun ke bumi . malaikat kecil yang sudah terbiasa dengan keadaan surga yang membuatnya tenang itu pun mengajukan beberapa pertanyaan kepada Tuhan .


Malaikat kecil
Kenapa kau menyuruhku untuk turun ke bumi , tuhan ?

Tuhan
Karena , di situlah tempatmu yang sebenarnya , malaikat kecilku .

Malaikat kecil
Tapi , aku dengar , bumi sangatlah berbahaya ! di sana banyak manusia-manusia jahat yang mungkin bisa mencelakakanklu , Tuhan .

Tuhan
Aku juga mengirimkan seorang malaikat untuk menjagamu di bumi , malaikat kecilku .

Malaikat kecil
Tapi , siapa yang akan menjagaku kalau aku di jahati oleh otang-orang di bumi , Tuhan ?

Tuhan
Malaikat itulah yang akan menjagamu dari semua bahaya yang ada d bumi .

Malaikat kecil
Lalu , siapa yang akan menenangkanku kalau aku terbangun di tengah malam ?

Tuhan
Malaikat itu juga yang akan senantiasa terjaga untuk menjagamu dan menenangkanmu saat kamu terbangun di malam hari .

Malaikat kecil
Siapa yang akan menyuapiku di saat aku lapar , Tuhan ?

Tuhan
Malaikat itu juga akan menyuapimu dengan tangan halusnya .

Malaikat kecil
Siapa yang akan membersihkan kotoranku ?

Tuhan
Malaikat itu tak kan segan untuk membersihkan kotoranmu .

Malaikat kecil
Siapa yang akan menyanyikan sebuah lagu untuk mengantarkanku tidur ?

Tuhan
Malaikat itu akan selalu menyanyikan sebuah lagu untuk mengantarmu tidur dengan suara merdunya .

Malakat kecil
Siapa yang akan mengelus kepalaku saat aku tidur ?

Tuhan
Malaikat itu akan mengelus kepalamu setiap malam dengan penuh kasih sayang .

Malaikat kecil
Siapa yang akan merawatku saat aku sakit , Tuhan ?

Tuhan
Malaikat itu akan selalu merawatmu saat kau sakit . ia juga akan menangis saat melihatmu sakit dan ia tak akan pernah membiarkan mu sakit atau di sakiti orang lain , malikat kecil ku .

Malaikat kecil
Kenapa slalu malaikat itu , Tuhan ?

Tuhan
Karena , dialah malaikat penjagamu di dunia nanti . dia akan selalu , selalu menjagamu . ia tidak akan membiarkanmu terluka , ia tidak akan pernah membiarkan mu sedih . ia akn menjagamu dengan penuh kasih sayang . ia akan menjagamu dengan penuh cinta , malaikat kecilku .

Malaikat kecil
Kenapa ? apa dia malaikat yang hebat ? apa kemampuanya melebihimu saat menjagaku di syurga , Tuhan ?

Tuhan
Tidak . tentu saja dia tidak bisa melebihiku . dia hanya seorang malaikat . malaikat yang akan selalu menjagamu , malaikat kecilku .

Malaikat kecil
Kenapa dia menjagaku ?

Tuhan
Karena aku menitipkanmu padanya .

Malaikat kecil
Lalu , harus ku panggil apa malaikat baik hati yang mau menjagaku itu , Tuhan ?

Tuhan
Panggil dia IBU .

~~SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA KAUM IBU DAN SAYANGILAH MALAIKAT2 KECIL YANG DITITIPKAN TUHAN UNTUK KITA.. ;)

Ini Kisah Kita....


Di sini aku nk share apa erti persahabatan bagi aku. Walau definisinya berlainan bagi setiap org tapi aku pasti ramai yang setuju dengan aku kalau aku kata kita x bole hidup tanpa sahabat..betul tak?? sbb bagi aku sahabat  ibarat keluarga no 2..sama pentingnya. Tak kira la, suka sahabat yang macam mana. ada yang suka bersahabat dengan orang cantik, orang kaya, ada yg suka bersahabat dengan berlawanan jenis sbb suka bertukar pandangan antara jantina, ada yang ska bersahabat dengan orang yang lebih berusia atas dasar cedok pengalaman, ada sahabat fesyen, sahabat untuk 'outing'..mcm2 lagi.Tp aku sarankan x payahlah 'bersahabat dengan jin'...hahaha. ramai lagi umat Muhammad di atas muka bumi ni yang bole dibuat sahabat. x payah cari sahabat di alam lagi satu tu. Melainkan Allah bagi kelebihan dalam ertikata kebaikan. Itu mmg x de excuse la kan?..hehe.Sahabat bagi aku adalah penawar tatkala kesedihan dan gundah di hati. Sahabat juga boleh bertukar menjadi racun yang boleh jadi pembunuh senyap atau 'silent killer'..sbb x semua sahabat boleh berkongsi suka duka. Ada yang datang pada kita masa kita senang je, tapi ada juga sahabat dunia akhirat yang datang bila kita senang dan bila kita susah dia juga datang membawa penawar walaupun cuma meminjamkan sepasang telinga untuk mendengar. Itu sudah lebih dari mencukupi.

Masa di skola rendah aku kurang berkawan dengan kawan-kawan seperjuanganku. Duniaku cuma pegi dan balik skola je. Abg-abgku merantau jauh, Eddy Hisham belajar di Uitm dan terus bekerja di KL, Mohd Suhaimy ke SDAR, Seremban dan further his study to Cardiff, Wales, Syahril Nizam pula ke boarding school masa di form 4 kemudian ke Politeknik Port Dickson dan further study kt Manchester United. Dan di rumah cuma aku sorang je. Jadi balik skola aku tido, tgk tv....then tido lagi...tgk tv lagi..hehe. malam wat keje skola sampai tgh malam..esoknya pegi skola. Itulah rutin aku..aku kurang pandai bergaul.

Tapi bila di skola menengah aku mula punya ramai kawan. Aku suka bergaul tak kira lelaki atau perempuan..aku mula ada group. Di form 2, aku, Leny, Azili, dan beberapa sahabat lain adalah sgt rapat dan kami agak nakal. Aku seringkali bercakap masa cikgu mengajar, lepak di luar kelas mengganggu orang lain. mcm2 la..hehe..bila naik ke form 3, aku tubuh group lain,ahlinya aku, Aida, Azalina, Esnadia pula.hehe..kami sentiasa bersama2 dari form 3 sampai form 5. Mereka adalah sahabat sebantal dan sepingganku..aku sayangkan mereka. Kami belajar bersama-sama, antara kami saling berlumba-lumba utk jadi terbaik di antara kami...kami menangis bersama, kami gelak tawa bersama, kami bergurau senda dan kadangkala tidur bersama.. Projek-projek skola mmg kami cop akn buat sama-sama atau stay dalam satu group.Aku pernah ke sekolah teknik Sek Men Teknik Tanah Merah amek jurusan Reka Fesyen. Kenangan dengan kakak angkatku Kak Hamiza Baharuddin dan pengalaman tengok sendiri org kena rasuk histeria paling aku ingat sepanjang 3 bulan aku di situ (sebelum balik ke skola asal). Dan pengalaman tertidur dalam kelas (tiap2 hari) juga aku x kan lupa..huhu. Oleh kerana obses ngn kawan2 aku selalu kena marah ngn Pn Mama sbb selalu sgt ke skola lama. Setuju atau tidak, zaman persekolahan adalah saat yang paling indah yang aku akan pilih seandainya diberi peluang untuk turn back time..aku akan rewind laju2..aku terlalu rindu saat itu. dan aku nk 'mend' balik apa yang kurang menyenangkan tu..hehe...

Pada tahun 2000 aku merantau ke KL, tmpt pertama aku 'hinggap' adalah KYPMKL (Kolej Yayasan Pelajaran MARA Kuala Lumpur) di Shamelin Perkasa dlm jurusan computer science (CS10). Aku dihantar oleh abangku yang sulung (en Eddy) dan Pn Mama ke sana dan masa orientasi aku ditempatkan di Kolej KYPM Raja Nong Chik, Bangi. Sudah la aku x pernah jauh dari Pn. Mama yang tercinta, ni kan pulak lama-lama....mula2 memang tiap2 malam aku menangis..hehe..call Pn. Mama and nangis lagi...sehinggalah aku dipindahkan ke asrama puteri YPMKL terletak di bangunan MAXISEGAR, Pandan Perdana (maxisegar ada 2 masa tu satu kt Pandan Indah)..masa ni aku belajar apa tu kawan, sahabat..dan cinta..ekekekeke. banyak kenangan manis aku kt KYPMKL ni..Berjalan kaki dari Hostel ke kolej, jarak 3 km..tp x terasa sbb jalan ramai2. Masa ni la aku mula berjinak2 dalam arus percintaan (hehe).Nama my first love is Muhammad Abdul Razak..dari jauh muka macam Jerry McGuire (Tom Cruise tgh top time tu)...cheh!!..he's adorable tp jodoh kami x panjang sbb sikap masing2 yang tak matang..maklum lah baru 18 tahun.hehe =p . Waktu tu juga aku dan kawan2 lain rancak memasang network kami. Kami berkawan2 dan kenangan di situ juga sgt manis..aku jadi rindu..hehe. Bermandikan hujan, bertelingkah, bertukar pendapat tapi hayatku di KYPMKL x panjang bila aku GB sbb x concentrate study langsung....plus aku memang blur subject2 programming.huhuhu...Nasib aku baik, aku dapat ke UiTM Shah Alam. Dan dalam tempoh permulaan (2 atau 3 semester yang pertama) aku mmg x boleh lupa sahabat2 di KYPMKL dan aku sering ke sana dan aku mula rapat dengan Alin di sini. Lepak2 dengan geng2 lama dan mengimbau kenangan yang dalam memoriku. 

Kehidupanku di UiTM lebih sempurna dari sebelumnya bila aku sudah sedikit matang dalam bersahabat. Mungkin sbb aku terbiasa dengan kehidupan 'lonely' aku, ambil masa bagi aku utk bergaul. Tp Alhamdulillah, aku ada 3 org sahabat Bismi, Anem dan Azie yang dari mula sampai akhir semester kami tetap bersama dan persahabatan tu berlanjutan sampai sekarang. Aku sayang sahabat2.Di UiTM aku amek kos Diploma in Tourism Management, di mana aku harus mengutip pengalaman melalui trip2 atau menguruskan acara (event management)..banyak yang aku belajar di sana. Waktu2 kami sneak out dari Kolej Seroja, waktu2 buat assignment, waktu aku jual kalendar, jual nasi lemak dan laksa dari bilik ke bilik, waktu aku amek keputusan, buat project papers, waktu aku terpaksa buat part time sbb repeat sem (hehe) dan aku akan terus merindui saat2 itu. Akan terus bermain-main dalam ingatan ku dan memoriku. Semoga ingatanku terus kuat untuk menyimpan memori2 indah ini..

Di alam pekerjaan pula, aku mula bertugas di sebuah syarikat konglomerat KHSB  rapat dengan semua staff dan aku x kan lupa banyak jasa yang mereka tabur pada aku. kami dah mcm adik beradik dan ada antara staff yang aku panggil dgn panggilan mak. aku rindu Azizan Mohamad (dia yang bertanggungjawab melantik aku sbg PR Assistant), Shareen Anayath, dan pihak2 pengurusan. selama 6 tahun aku menimba ilmu sebelum aku dilantik sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan di Kementerian Pengajian Tinggi pada 7.4.2010 (pada 1.4.2010 genap anniversary kerja ku 6 tahun)...dalam aku bekerja dgn KHSB, aku ada part time dengan satu company besar dan aku juga ada sahabat di sini..mereka adalah Ziela + Shathir, Eja+Eboy..mereka adalah yang paling rapat dgn aku dan sentiasa ada bersama.

Kini aku lebih dewasa dalam berkawan dan bersahabat..aku lebih berhati-hati. Dan aku lebih beringat bila saat ingin berbicara. Mungkin kerana pengalaman demi pengalaman yang aku kutip sebelum ni membuatkan aku lebih menghormati sahabat2. Walaupun pengalaman persahabatanku bermula lambat, tapi Alhamdulillah Allah kurniakan aku sekeping hati yang cepat menghargai dan menilai erti pentingnya persahabatan..Tak aku lupa sahabat-sahabat yang rapat denganku bila aku dah mula terlibat dalam sektor kerajaan ni. Makin aku dewasa, makin aku ingin eratkan talian persahabatan aku dengan sahabat2 tak kira dari skola rendah, skola menengah, KYPMKL, UiTM Shah Alam badge y2000, KHSB dan KPT sendiri. Tanpa kawan2 siapa lagi akn mendoakan kita sendainya kita sudah tiada selain dari keluarga?