Tuesday, March 22, 2011

me and my new passion..pray


kenapa aku tepek gambar transaction ni ekk?? rilek dulu..tak ada niat di lubuk hatiku yang paling dalam untuk menunjuk-nunjuk atau riak takbur,kawan. cume aku nak share, petang semalam, aku ada buat pembayaran deposit untuk menghadiri satu kelas yang sangat aku minati..iaitu...make up!!!!..hehe..actually dah lama aku meminati bidang conteng-menconteng ni...sama ada belum dapat peluang atau aku yang tak nak grab entah le..dulu aku ada buat bisnes jualan langsung mary kay yang bersangkut paut dengan make up dan product2 perempuan..tapi separuh jalan..sebab memerlukan modal yang tinggi sangat. so, aku quit buat direct selling ni....dah lama aku dok terfikir-fikir business apa yang boleh aku buat untuk meningkatkan pendapatan isi rumah..penah buat paperwork untuk carwash.. pun tak jadi bila aku kaji balik dan survey sana sini, tengok kos tinggi.tak jadi jugak...aku nak buat bisnes jual prepaid, mr. husband tak bagi plak..mungkin dia tak mau aku penat la kot sbb untungnya sikit...then i figured out, why not i do something that i like..make ups.. so when i calculate the cost, that is some kind of freelance and you don't really need a store to run business. hmm, so i start to thnk it seriously and this is it!..i will start my make up class on May 2011. InsyaAllah....kelas tu should be 3 times a week but according to make up guru, it can be carry forward as i just have a freetime during weekends and sometimes she herself is not free so, she told me that the class would be dragged to some quite a long time..i said it's okay and i can practice it for a longer time between the gap.. =) - just to take it positively..

well, this is a kickstart for me to be a make up artist..and please pray for me... AMIN

3 comments: