Monday, March 7, 2011

merepek kecemasan!!!!!!!

merepek..merepek!! apa lagi yg aku nk merepek kat entri ni...ermmm. sebenarnya kisah kecemasan yang terjadi di hujung bulan..hahaha. tarikh yang sepatutnya 'kawan baik' aku datang menjengah dah berlalu 3 hari dan atas kelewatan itu, aku dengan perasaan yang sangat-amat-terlalu gelabah dan penyakit panic aku datang menyerang..aduyai..kenapa dia tak datang-datang 'menziarah' lagi ni...padahal aku pakai protection IUCD dengan kedebaran (betul ke perkataan ni) pepagi 01 march yang lalu aku buat test.......dan keputusannya........


 
hasil eksperimen
sangat cemas..dan aku gembira dengan keputusan itu...chhopp!! aku tau ramai yang bakal marah dengan statement aku ni..but i have reasons on why i don't welcome any baby at the moment, jangan la marah dulu..it doesn't mean that 'i don't want' any baby langsung lagi...tapi buat masa ni aku ada perancangan lain dan belum bersedia untuk menyediakan adik kepada my two heroes. bagi aku biarlah aku besarkan diorang dulu dan beri perhatian yang cukup pada diorang.. just imagine, Da Da belum lagi sempat mengecapi kebahagiaan seorang abang masa kedatangan Iq. jadi aku rasa tak salah untuk kelahiran yang ke 3 ni aku plan betul-betul supaya tak kelam kabut lagi..pada orang yang guna protection macam aku mungkin faham kenapa, kalau tak, takkan la pulak wujud IUCD ni kan??...dan pada tarikh 04 March tiba juga 'kawan baik' aku menziarah aku. sedikit lega sbb aku tak perlu menyiksa diri aku lagi (dengan kaedah lain what so ever). mungkin perubahan hormon yang membuatkan dia lambat tiba. dan aku pressure perasaan memikirkan membuatkan dia seolah-olah bagi aku 'hint' supaya aku berhati-hati when it deals with hormone. bila 'kawan' aku melatah baru aku nak gelabah. well, i'm on planning basis, aku  ada perancangan untuk sambung belajar (konon) dan nak belajar make-up secara intensif (konon lagi) for my second income generator...walaupun it sounds funny, tapi doakanlah segala perancangan yang dibuat itu berjalan lancar...

kepada heroes Da Da &Iq :: No adik buat masa ini...it's a 'yay!!' for both of you but ibu harap sila jangan sia-siakan ye...(eh, mcm ckp kt diri sendiri)...
kepada en Husband :: sorry...syg belum sedia lagi...abg tau 'the plan' kan? let all to be right on track dulu then we can reconsider it ok darL?.... =p (mcm la en Husband baca blog ni)

itu je yang nak aku repekkan pada pagi yang mulia ni...Ya Allah, permudahkan urusanku dunia dan akhirat (robbana atina minladun karohmah, waha yiklana min amrina rosyada)...amin Ya Robb...

No comments:

Post a Comment